fbpx

blankMeditacija ~ Kako odpreti tretje oko?

 

Meditacija. Tretje oko simbolizira razsvetljeno stanje zavesti. Skozi tretje oko lahko doživljamo svet na skoraj nadnaraven način. Če se boste s pomočjo meditacije povezovali s tretjim očesom, še to ne pomeni, da boste postali jasnovidni ali pridobili magične moči. Imeli boste le večjo moč nad svojim umom in svojimi čustvi ter močnejšo intuicijo o svetu okoli vas.

Meditacija za:

 • življenje v sedanjem trenutku;
 • prostor zase;
 • zavedanje sebe in svojega telesa;
 • osvoboditev od preteklosti in prihodnosti;
 • umirjen um.

Meditacija

Vaja za odpiranje tretjega očesa. Meditacija in okolje. Najdite pravo okolje za meditacijo kjer ni hrupa in boste sami vsaj 30min. Ni treba, da je popolna tišina.

 1. Usedite se na tla z prekrižanimi nogami, ravnim hrbtom in dlanmi, ki počivajo na kolenih. Če je sedenje na tleh neudobno, se usedite na stol. Ali uporabite svoje trebušne mišice za podporo ravnemu hrbtu.
 2. Meditacija in sprostitev telesa. Sprostite svoje telo med meditacijo. Napetost v telesu, ki se nabere čez dan, lahko ovira meditacijo. Morda ne boste opazili, kako napete mišice imate, dokler jih ne boste sprostili. Naj se ramena in vratne mišice sprostijo.
 3. Meditacija in sprostitev uma. To je najpomembnejši del odpiranja vašega tretjega očesa. Je največji izziv, saj je potrebno sedeti v tišini in izprazniti misli v glavi. Najlažje vam bo, če se boste osredotočili na dihanje – vdih, izdih. Zavedajte se:
  -Nemogoče se je misli popolnoma znebiti. Če se misel pojavi, jo preprosto označite za misel, ji dovolite, da izgine.
  -Ko boste vajo izvajali dlje časa, vam bo zmeraj bolj uspevalo misli očistiti. Prvih 15-20min je najtežje očistiti misli, zato si dovolite nekaj časa za prehod iz zunanjega sveta v notranji meditativni svet.
 4. Redna meditacija. Navadite se meditirati vsak dan. Pomislite na meditacijo kot na ščetkanje zob. Pogosteje, kot ščetkate, boljši je končni rezultat. Četudi meditirate le 3-5 min na dan, se bo vaše zavedanje čez čas izboljšalo.

Odpiranje intuitivnega sveta:

 1. Opazujte svet okoli sebe in druge ljudi. Z opazovanjem lahko razvijete branje telesnih kretenj, obrazne izraze in druge oblike neverbalne komunikacije. Tako boste prej zaznali laži, sarkazem, kemijo in druga skrita sporočila.
  -naslednjič, ko boste sedeli za mizo z prijatelji ali družino, le poslušajte pogovor in ne govorite ničesar. Opazujte ljudi, ki ne govorijo in poglejte, kako reagirajo na pogovor. Poskusite si zamisliti, kaj ljudje razmišljajo, ko ne govorijo. Večkrat, ko boste vajo ponovili, boljši boste postali.
 2. Analizirajte svoje sanje. Najbolje, da si sanje zapisujete v sanjski dnevnik, takoj, ko se zjutraj zbudite. Čez dan se poskušajte večkrat spomniti sanj ter najti povezavo med sanjami in vsakdanjim življenjem. Pomislite, če so se katere vaše sanje že uresničile.
 3. Poslušajte svoje »instinkte«. Ste že imeli kdaj naprej določen občutek o neki osebi, dogodku ali kraju, ki ga niste znali pojasniti? Takšne občutke poimenujemo instinkti in vsi jih imajo. Na žalost se večina ljudi odloči ignorirati svoje občutke in raje uporabi logično razmišljanje. Naslednjič, ko se bo pojavil ta poseben občutek, si ga zapišite in počakajte, če se bo uresničil. Lahko se uresniči čez teden, mesec ali leto. Zapomnite si, samo zato ker imate občutek, to ne pomeni vedno, da je resničen.

VSE STORITVE POTEKAJO NA DALJAVO....STORITVE (kliknite tu)
+