fbpx

blankSkrivnost sreče

 

Sreča je opoteča, pravijo… Se vam v življenju dogaja, da zmeraj lovite srečo? Ali ste naredili že vse, da bi bili srečni? Ste dosegli svoje cilje, a še vedno niste srečni? Zakaj se vam sreča vedno izmika? Zakaj mislite, da je sreča zmeraj na drugi strani? Se vam zdi, da so srečni vsi drugi ali le vi ste nesrečni? Kaj je sreča? Ali boste srečni, če dobite novo službo, več denarja, …? Četudi mislite, da vas bodo materialne stvari osrečile, vas resnično in najgloblje lahko osreči le notranji mir v duši.

Sreča ~ Dodatni koraki, ki vam bodo pomagali doseči srečo

10 korakov do sreče

 1. Pridobite miselni vzorec: »Za svoj notranji mir sem odgovoren sam in nihče drug.«
 2. Pozitivna miselna naravnanost. Sreča je odvisna tudi od zunanjih okoliščin, a če zares dobro premislite je vaša sreča odvisna predvsem od vaše miselne naravnanosti do zunanjih okoliščin. Četudi tega ne verjamete in ne znate uporabiti, je to resnica.
  »Spremenite svoje misli in spremenili boste svoje okoliščine.«
  »Če boste verjeli, da vam nihče ne more odvzeti sreče, bo tudi to najverjetneje držalo.«
  Ljudje, ki imajo močan karakter vedo, da nihče jih nihče ne more zares tako osrečiti, kot lahko sami sebe in tudi nihče ne more vplivati, da bodo nesrečni, razen v primeru, da bodo sami ustvarjali negativne misli in bodo dovolili, da vplivajo na njih.
 3. Želja po učenju. Srečni ljudje so se zmeraj pripravljeni naučiti kaj več, da bi izboljšali same sebe. Zmeraj »rastejo«. Vedo, da srečnejši kot bodo sami, srečnejši bodo ljudje, ki so z njimi.
 4. Svoboda od negativnih misli. Ko se zjutraj vstanete iz postelje in popijete kavo ne prevzemite »vzorcev pritoževanja nad nepomembnimi malenkostmi«. Ah, kava je tako mrzla. Spet bom zamudil v službo zaradi prometa. Ta sodelavec mi gre na živce. Mož/ žena je spet tečen/a. To jutro se odločite, da vas to ne bo vznemirilo. Ne dopustite, da bi vas karkoli ali kdorkoli vznemiril. Ne dopustite, da bi kdorkoli zmotil vaš notranji mir. Ostanite nevtralni do vseh situacij. Ne vpletajte se čustveno v situacije, saj vam to ne bo koristilo. To si vi želite – srečo in notranji mir. Poskusite vsaj za en dan ali dva in videli boste kako deluje. Postanite končno svobodni od negativnih misli!
 5. Analizirajte sami sebe naslednjič, ko boste nesrečni. Ugotovili boste, da se najverjetneje počutite nesrečne, ker vi tako hočete. Saj nihče ne more vplivati na vas, le če mu vi dopustite. Zavedajte se svoje moči nad situacijo ter se dvignite nad problem. Vi ste kreator svojega življenja in svojih misli.
 6. Borite se s svojimi nihanji razpoloženja. Ko se ne počutite vredu, analizirajte situacijo in ugotovite vzrok svojega razpoloženja. Preko analize boste videli, kaj je tisto, kar bi lahko pri sebi izboljšali.
 7. Služenje drugim. Dajanje sreče drugim, je izjemnega pomena za vašo lastno srečo.
 8. Notranji pogoji za srečo. Naučite se meditirati ali sedeti v tišini vsak dan 15 min zvečer preden greste spat in zjutraj, ko se zbudite. To bo ustvarilo navado nezlomljive notranje sreče. Če tega ne zmorete vsak dan zjutraj in zvečer se ne skrbite. Za začetek je dovolj že, če poskusite. Lažje se boste soočili z vsemi izzivi in konflikti, ki čakajo na vas. Dnevna opravila bodo postala lažja in manj utrujajoča, saj boste sami v sebi mirnejši. Naučite se nositi svojo srečo in notranji mir v sebi. Vaša sreča naj ne bo pogojena z zunanjimi vplivi. V kakršnem koli okolju se nahajate, ne dovolite, da vpliva na vaš notranji mir.
 9. Bolj kot se boste zanašali na zunanje pogoje za vašo srečo, manj sreče boste izkusili. Zanašajte se le nase.
 10. »Če ne boste sami izbrali sreče in notranjega miru, vas nihče ne bo mogel osrečiti.«

zdravljenje222

 

VSE STORITVE POTEKAJO NA DALJAVO....STORITVE (kliknite tu)
+